Bijzonder goed!

Groep 3/4B


Welkom in groep 3/4!

Tijdens de eerste viering van dit schooljaar, op vrijdag 10 september, hebben we onze groepsnaam bekend gemaakt.

Dit jaar zijn wij 'De Dierenclub''

 
De dierenclub kan heel hard werken!

 

Samenwerken

Wij op de Regenboog vinden het belangrijk dat we samenwerken. Tijdens het samenwerken kun je namelijk veel leren. Hieronder een paar foto's die zijn gemaakt tijdens het samenwerken.
 

Doelenbord 

Doelenbord
Bij de dierenclub werken we met een doelenbord! De kinderen zijn super enthousiast. Wat ontzettend leuk om te zien hoe gemotiveerd ze zijn en hoe nauwkeurig de kinderen werken.

Hoe werkt het doelenbord?
Op het bord wordt gebruik gemaakt van verschillende kleuren. Oranje staat voor schrijven, groen staat voor spelling, geel staat voor rekenen, roze staat voor begrijpend lezen en blauw staat voor letterkennis (groep 3). Daarnaast staan er bij ieder vak cijfers. Die staan voor de doelen. Bijvoorbeeld cijfer 1 onder het vak schrijven staat voor: je bent in staat om de letters a,b,d en c nauwkeurig en netjes te kunnen schrijven. Mocht het kind het doel behaald hebben, dan kan het kind een magneetje verdienen. Ieder kind heeft zij eigen magneetjes. Mochten alle kinderen de doelen hebben behaald? Dan is het hele bord vol! Hoe gaaf is dat?! Zodra het bord vol is verdienen de kinderen uiteraard een feestje.

Niveauverschil
Wij houden rekening met het niveauverschil. De doelen zijn hetzelfde, maar het niveau kan verschillen. Het kan zijn dat het kind meerdere opdrachten en instructrices nodig heeft, voordat het doel behaald is. Het kan ook zijn dat het kind uitdaging nodig heeft. Het doel blijft hetzelfde, maar het niveau verschilt. Dit is per kind verschillend. Uiteindelijk zal ieder kind een ander doelenboekje krijgen, omdat sommige doelen wel/niet behaald zijn. Het doelenboekje wordt dus heel persoonlijk.

 
Sinterklaas 
Het was een geweldige dag! De kinderen hebben genoten. 

BingoKerstviering 
Gelukkig hebben we dit jaar weer kunnen genieten van een lekker kerstdiner. Het was een fijne avond met veel sfeer en gezelligheid. 

Letterfeest
Groep 3 heeft inmiddels alle letters geleerd. Ze hebben dus wel een feestje verdiend! Marieke heeft de diploma's uitgereikt, daarna hebben ze genoten van een leuke letterspeurtocht en tot slot hebben ze een glaasje ranja en wat  letterkoekjes gekregen. 


Boekenkring
In groep 3/4 leest iedereen een klein stukje voor aan de klas. Daarnaast is het de bedoeling dat de kinderen weten wie het boek heeft geschreven en wie de illustraties heeft gemaakt. Na de boekenkring ontvangen de kinderen tips en tops van de klasgenootjes. 
Middag naar de bossen!
De foto's zeggen genoeg. Wat een geweldig middag was dit